Diumenge 25, febrer 2024
9.1 C
Sant Gervasi
9 C
Sarrià
Publicitat

Veïns de les Planes afectats pel pla d’ordenació de Collserola: “La gent té la soga al coll”

Districte va encarregar a una empresa pública un estudi del nou PEPNat però "necessiten més temps", segons Albert Batlle

Publicat el 8.11.2022 12:33

Societat

Sergi Alemany

Veïns de diferents barris de les Planes han pres la paraula en el darrer Consell de Barri de la muntanya (Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes) celebrat el dilluns 7 de novembre, enfadats amb el govern del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Són tots aquells que estan afectats per un pla parcial d’urbanisme que dictamina que, com a tard, l’any 2055 l’Ajuntament de Barcelona els expropiarà la casa i haurà d’oferir a les famílies un habitatge de nova construcció al mateix barri, en un intent de reordenar les construccions alegals aixecades a Collserola a partir dels anys 50.

Publicitat

El veïnat afectat, sobretot concentrat a la part alta del barri de Can Rectoret, però també en algunes cases de Mas Guimbau i Can Castellví, confiava tenir abans de finals d’aquest any una resposta sobre l’informe encarregat per Districte a l’empresa pública Barcelona Regional, amb la finalitat d’estudiar el nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat) aprovat fa un any, i l’afectació al pla parcial d’urbanisme a les Planes. El cas és que, segons ha dit el regidor Albert Batlle “necessiten més temps” per la “complexitat extraordinària” del tema.

Publicitat
Albert Batlle al Consell de Barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes © Mireia Monjo

Amb l’estudi sense finalitzar no hi ha, per ara, cap concreció ni resposta per uns veïns que consideren “una falta de respecte a la gent que té la soga al coll” que un problema de barri que no s’ha resolt en més de 40 anys continuï sense afrontar-se des de l’administració. Una veïna es queixa que va construir casa seva seguint tota la normativa posterior a l’any 2000, i que ara ha quedat fora d’ordenació: “No té cap sentit”. La realitat és aquesta, veïns d’un mateix carrer afectats pel pla d’ordenació de les Planes i d’altres que no. Fins i tot, en un moment donat Batlle ha reconegut davant dels veïns que “no en té ni idea” del tema i que se li escapen moltes coses.

“Amb qui hem de dialogar?”, pregunta una altra veïna, que alhora és la presidenta de l’Associació de Veïns de les Planes amb Afectacions Urbanístiques, Hortènsia Duran. La resposta de Batlle és que s’adrecin a la gerència del districte, però sobretot els adverteix d’una cosa: “No vull enganyar a ningú, aquest és un tema molt lent i si algú hi té interès a curt i mitjà termini, busquin a un advocat perquè jo no tinc una vareta màgica”. Batlle, per tant, està adreçant els veïns a parlar directament amb els tècnics de Barcelona Regional o, si no, els diu que presentin un contenciós administratiu: “És la cançó de l’enfadós, sumem 40 anys i no sé què els han contestat fins ara!”.

La magnitud del problema queda demostrada quan la sala del Consell de Barri aplaudeix des de la primera fins a l’última intervenció veïnal sobre aquest tema i el regidor replica: “Jo també aplaudiria”.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.