Publicitat

Cuina de mercat

spot_img

Publicat el 11.4.2018 9:30

Salut i nutrició

Marta Castells

Pèsols ofegats

Ingredients:

Publicitat
©Pau Farràs

1 tassa de pèsols frescos
2 cebes tendres tallades a quadradets
2 alls tendres tallats fins
Mitja tassa de tempeh tallat a daus i cuit
1 tassa i mitja d’aigua o brou vegetal
Sal, tamari, mugi miso, oli, fulles de menta, llorer i pebre negre

Publicitat

També cal un plat de ceràmica amb aigua per tapar la cassola o bé un paper vegetal

Elaboració:
1. En una paella amb unes gotes d’oli i unes gotes de tamari enrossiu el tempeh. Poseu-lo sobre un paper absorbent i reserveu-lo.
2. En una cassola amb unes gotes d’oli i un polsim de sal, sofregiu la ceba fins que estigui tendra.
3. Afegiu-hi els alls i remeneu-ho durant 5 minuts.
4. Afegiu-hi els pèsols, un altre polsim de sal, l’aigua o brou vegetal, el llorer i les fulles de menta trossejades.
5. Bulliu-ho, abaixeu el foc i coeu-ho a foc lent i tapat amb el plat o bé amb un paper vegetal sota la tapa i sacsegeu-ho de tant en tant, sense obrir la cassola.
6. Coeu-ho durant 30 o 40 minuts o fins que els pèsols estiguin tous.
7. Poseu-ho al punt amb unes gotes de tamari i coeu-ho 2 minuts més.
8. A l’últim moment afegiu-hi el tempeh i el pebre negre mòlt. Deixeu-ho reposar durant uns quants minuts perquè els sabors es barregin.
9. Afegiu-hi el miso i serviu els pèsols calents.

Blai Pérez

Amanida de  llagostins

Ingredients
Mescla d’enciams i brots per a 4 persones
20 llagostins
2 peres fermes
40 gr de pinyons
100 ml d’oli d’oliva verge extra
50 ml vinagre de poma, sal

Elaboració
Comencem pelant els llagostins i coent-los al vapor uns 3 min i reservem. Preescalfem el forn a 200 ºC, rentem i pelem les peres, les tallem a grills i les coem al forn 15 min. Mentrestant prepararem la vinagreta, barrejarem l’oli, el vinagre, els pinyons i un pessic de sal. Al servir disposarem un llit de fulles i brots, les gambes, els grills de pera, i tot ben amanit amb la vinagreta.

Timbal de quinoa i verduretes

Ingredients

©Blai Pérez

150 gr de quinoa
4 branques de brocoli
100 gr de mongeta tendra del cuc
2 pastanagues
4 espàrrecs
4 xitakes
1 carbassó
Oli d’oliva verge extra
Salsa de soja
Sal
Un grapat de mescla de germinats

Elaboració
Bullim la quinoa en abundant aigua amb sal, l’escorrem i reservem. Tot seguit rentem totes les verdures, les tallem a daus ben petits, les sofregim de 5 a 7 min a foc suau en una paella amb oli d’oliva. Hi incorporem la quinoa, apugem el foc i ho saltegem tot junt uns minuts més. A continuació hi afegim un raig de salsa de soja, ho remenemem 1 min i retirem del foc. En cada plat posarem un cèrcol per farcir-lo amb el saltejat, fent-hi una mica de pressió perquè es compacti, desemmotllem, amanim amb una mica d’oli d’oliva i sal. Opcionalment podem decorar el timbal amb alguns germinats al gust.

Gall d’indi amb favetes, pèsols i carxofes

Ingredients
4 cuixes i 4 contracuixes de gall d’indi
2 cebes tendres
500 gr de favetes pelades
500 gr de pèsols pelats
8 cors de carxofa
½ litre de brou de verdures
Fulles de llorer
Branques de menta fresca
Branques de farigola i romaní
Oli d’oliva verge extra, sal i pebre

Elaboració

©Blai Pérez

Salpebrem el gall d’indi i el sofregim en una cassola amb unes cullerades d’oli d’oliva uns 10 min, retirem del foc i reservem. Pelem i piquem les cebes tendres, i les coem 10 min a foc suau en la mateixa cassola, passat el temps afegim les favetes, els pèsols i els cors de carxofa tallats a quarts, tot seguit el gall d’indi, corregim de sal i ho cobrim tot amb el brou de verdures, el llorer i la resta d’herbes aromàtiques, deixem coure uns 20 min a foc suau i ja estarà, tindrem el plat a punt. Bon profit!

spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Una branca singular de l’arbre de la vida que ha canviat el món: els Homo sapiens

Homo sapiens és la combinació d’una anatomia única, una ment flexible i una cultura capaç de guardar i transmetre memòria, que l’ha convertit en l’espècie culturalment més sofisticada sobre la Terra

Els primers artesans: quan els humans van començar a construir eines?

És amb l’aparició d’Homo habilis —que va viure fa uns 2,4 milions d’anys— quan podem parlar per primera vegada d’una producció sistemàtica d’eines lítiques

El llegat invisible dels neandertals

Els seus gens van ajudar els humans moderns a adaptar-se a malalties locals i a entorns amb poca llum solar, afavorint una espècie més resistent

La teoria de l’East Side Story

L’evolució cap als humans moderns va fer emergir un llinatge que caminava sobre dues cames, amb mans capaces de manipular amb més precisió
spot_img

Fotogaleria | La Festa Major de Sarrià, en imatges

Del 3 al 12 d'octubre, la vila viu moments de cultura popular, música, dinars de germanor i per primera vegada, una trobada de vehicles clàssics

Com fer una novel·la a partir d’una biografia?

Elisabet Capilla, veïna de la Bonanova, publica "Sense el Jofre"

El pregó que hauria fet Anna Aguilar-Amat a la Festa Major de Sarrià

"Quan miro enrere sento orgull d’haver nascut i crescut en aquest barri. Per la convivència pacífica dins dels contraris, per la solidaritat i per la cultura compartida i les tradicions revisades"

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí