22.1 C
Sant Gervasi
| Dilluns 21 de setembre de 2020 |

Cuina de mercat

Salut i nutrició

Marta Castells

Pèsols ofegats

Ingredients:

©Pau Farràs

Publicitat

1 tassa de pèsols frescos
2 cebes tendres tallades a quadradets
2 alls tendres tallats fins
Mitja tassa de tempeh tallat a daus i cuit
1 tassa i mitja d’aigua o brou vegetal
Sal, tamari, mugi miso, oli, fulles de menta, llorer i pebre negre

També cal un plat de ceràmica amb aigua per tapar la cassola o bé un paper vegetal

Elaboració:
1. En una paella amb unes gotes d’oli i unes gotes de tamari enrossiu el tempeh. Poseu-lo sobre un paper absorbent i reserveu-lo.
2. En una cassola amb unes gotes d’oli i un polsim de sal, sofregiu la ceba fins que estigui tendra.
3. Afegiu-hi els alls i remeneu-ho durant 5 minuts.
4. Afegiu-hi els pèsols, un altre polsim de sal, l’aigua o brou vegetal, el llorer i les fulles de menta trossejades.
5. Bulliu-ho, abaixeu el foc i coeu-ho a foc lent i tapat amb el plat o bé amb un paper vegetal sota la tapa i sacsegeu-ho de tant en tant, sense obrir la cassola.
6. Coeu-ho durant 30 o 40 minuts o fins que els pèsols estiguin tous.
7. Poseu-ho al punt amb unes gotes de tamari i coeu-ho 2 minuts més.
8. A l’últim moment afegiu-hi el tempeh i el pebre negre mòlt. Deixeu-ho reposar durant uns quants minuts perquè els sabors es barregin.
9. Afegiu-hi el miso i serviu els pèsols calents.

Blai Pérez

Amanida de  llagostins

Ingredients
Mescla d’enciams i brots per a 4 persones
20 llagostins
2 peres fermes
40 gr de pinyons
100 ml d’oli d’oliva verge extra
50 ml vinagre de poma, sal

Elaboració
Comencem pelant els llagostins i coent-los al vapor uns 3 min i reservem. Preescalfem el forn a 200 ºC, rentem i pelem les peres, les tallem a grills i les coem al forn 15 min. Mentrestant prepararem la vinagreta, barrejarem l’oli, el vinagre, els pinyons i un pessic de sal. Al servir disposarem un llit de fulles i brots, les gambes, els grills de pera, i tot ben amanit amb la vinagreta.

Timbal de quinoa i verduretes

Ingredients

©Blai Pérez

150 gr de quinoa
4 branques de brocoli
100 gr de mongeta tendra del cuc
2 pastanagues
4 espàrrecs
4 xitakes
1 carbassó
Oli d’oliva verge extra
Salsa de soja
Sal
Un grapat de mescla de germinats

Elaboració
Bullim la quinoa en abundant aigua amb sal, l’escorrem i reservem. Tot seguit rentem totes les verdures, les tallem a daus ben petits, les sofregim de 5 a 7 min a foc suau en una paella amb oli d’oliva. Hi incorporem la quinoa, apugem el foc i ho saltegem tot junt uns minuts més. A continuació hi afegim un raig de salsa de soja, ho remenemem 1 min i retirem del foc. En cada plat posarem un cèrcol per farcir-lo amb el saltejat, fent-hi una mica de pressió perquè es compacti, desemmotllem, amanim amb una mica d’oli d’oliva i sal. Opcionalment podem decorar el timbal amb alguns germinats al gust.

Gall d’indi amb favetes, pèsols i carxofes

Ingredients
4 cuixes i 4 contracuixes de gall d’indi
2 cebes tendres
500 gr de favetes pelades
500 gr de pèsols pelats
8 cors de carxofa
½ litre de brou de verdures
Fulles de llorer
Branques de menta fresca
Branques de farigola i romaní
Oli d’oliva verge extra, sal i pebre

Elaboració

©Blai Pérez

Salpebrem el gall d’indi i el sofregim en una cassola amb unes cullerades d’oli d’oliva uns 10 min, retirem del foc i reservem. Pelem i piquem les cebes tendres, i les coem 10 min a foc suau en la mateixa cassola, passat el temps afegim les favetes, els pèsols i els cors de carxofa tallats a quarts, tot seguit el gall d’indi, corregim de sal i ho cobrim tot amb el brou de verdures, el llorer i la resta d’herbes aromàtiques, deixem coure uns 20 min a foc suau i ja estarà, tindrem el plat a punt. Bon profit!

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.