31.7 C
Sant Gervasi
| Dijous 11 d'agost de 2022 |
Publicitat

Antifrau investiga l’Ajuntament per possibles irregularitats en l’entramat de Can Raventós

L'Oficina apunta a possibles casos de destinació il·legal de fons públics en el pla que permet construir una trentena de pisos de luxe a la finca de Can Raventós

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Política

Carme Rocamora

Malgrat que el passat mes de setembre el Ple de Barcelona va aprovar el pla que pot permetre construir una trentena de pisos de luxe a la finca de Can Raventós, la plataforma Defensem Can Raventós va decidir continuar la lluita per evitar-ho. Una de les accions que va dur a terme va ser presentar una denúncia a l’Oficina Antifrau de Catalunya sobre possibles irregularitats en la tramitació i l’aprovació d’aquest pla, i ara, l’Oficina Antifrau, ha informat que iniciarà actuacions d’investigació. En concret, Can Raventós va apuntar possibles vinculacions entre els promotors i el partit del regidor del districte, Albert Batlle, a més d’irregularitats en els tràmits. 

En la comunicació emesa per l’Oficina i consultada per aquest diari, s’apunta com, a conseqüència de les avaluacions prèvies dutes a terme, el director ha resolt iniciar aquesta investigació atès que de l’anàlisi dels fets denunciats s’han pogut deduir possibles casos de destinació il·legal de fons públics i d’altres irregularitats relacionades amb conflictes d’interessos o l’ús en benefici privat d’informacions derivades de les funcions pròpies del personal al servei del sector públic. En qualsevol cas, l’inici d’aquestes actuacions no representen una presa de posició inicial de l’Oficina Antifrau al respecte.

Publicitat

Després de conéixer la comunicació de l’Oficina Antifrau, Defensem Can Raventós assegura estar molt satisfeta amb que s’obrin investigacions per uns fets que “fa temps” que porten denunciant, i esperen que la investigació serveixi per aclarir si, tal com sospiten, hi ha hagut irregularitats urbanístiques i administratives i un tracte de favor des de l’Ajuntament cap als promotors.

https://twitter.com/CanRaventos/status/1331152560443584513?s=20

Publicitat

Des de l’Ajuntament han desmentit aquestes possibles irregularitats en tot moment. La tinent d’Urbanisme Janet Sanz va assegurar el dia de l’aprovació que el pla s’ha elaborat tenint en compte les demandes del veïnat i Albert Batlle, sobre les informacions que vinculen els promotors amb el seu partit, va assegurar que es tracta de “malicioses insinuacions”. 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

3 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.