Cuina i Nutrició
Eva Remolina (Amic)
Ingredients (per a 4 persones)
- 400 g de castanyes pelades
- 1 ceba petita
- 1 porro (només la part blanca)
- 1 patata mitjana
- 1 litre de brou de verdures (o de pollastre, si prefereixes)
- 200 ml de nata líquida (per cuinar)
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre al gust
Preparació
- Pelar i bullir les castanyes
- Fes un petit tall a la pell de les castanyes i bull-les uns 10-15 minuts.
- Pela-les mentre encara són tèbies (és més fàcil).
- Sofregir les verdures
- En una cassola amb oli, posa-hi la ceba i el porro tallats fins, i deixa’ls coure fins que siguin tous i transparents.
- Afegeix-hi la patata a daus i remena un parell de minuts.
- Afegir les castanyes i el brou
- Incorpora les castanyes pelades i el brou.
- Deixa-ho coure a foc suau durant uns 25 minuts, fins que les castanyes i la patata siguin ben tendres.
- Triturar i afegir la nata
- Tritura-ho amb la batedora fins a obtenir una textura fina.
- Afegeix-hi la nata, rectifica de sal i pebre, i deixa coure 5 minuts més.
- Servir
- Serveix la crema calenta, amb un fil d’oli d’oliva o unes herbes fresques per sobre.







