Publicitat

Cuina de mercat

spot_img

Publicat el 11.4.2018 9:30

Salut i nutrició

Marta Castells

Pèsols ofegats

Ingredients:

Publicitat
©Pau Farràs

1 tassa de pèsols frescos
2 cebes tendres tallades a quadradets
2 alls tendres tallats fins
Mitja tassa de tempeh tallat a daus i cuit
1 tassa i mitja d’aigua o brou vegetal
Sal, tamari, mugi miso, oli, fulles de menta, llorer i pebre negre

Publicitat

També cal un plat de ceràmica amb aigua per tapar la cassola o bé un paper vegetal

Elaboració:
1. En una paella amb unes gotes d’oli i unes gotes de tamari enrossiu el tempeh. Poseu-lo sobre un paper absorbent i reserveu-lo.
2. En una cassola amb unes gotes d’oli i un polsim de sal, sofregiu la ceba fins que estigui tendra.
3. Afegiu-hi els alls i remeneu-ho durant 5 minuts.
4. Afegiu-hi els pèsols, un altre polsim de sal, l’aigua o brou vegetal, el llorer i les fulles de menta trossejades.
5. Bulliu-ho, abaixeu el foc i coeu-ho a foc lent i tapat amb el plat o bé amb un paper vegetal sota la tapa i sacsegeu-ho de tant en tant, sense obrir la cassola.
6. Coeu-ho durant 30 o 40 minuts o fins que els pèsols estiguin tous.
7. Poseu-ho al punt amb unes gotes de tamari i coeu-ho 2 minuts més.
8. A l’últim moment afegiu-hi el tempeh i el pebre negre mòlt. Deixeu-ho reposar durant uns quants minuts perquè els sabors es barregin.
9. Afegiu-hi el miso i serviu els pèsols calents.

Blai Pérez

Amanida de  llagostins

Ingredients
Mescla d’enciams i brots per a 4 persones
20 llagostins
2 peres fermes
40 gr de pinyons
100 ml d’oli d’oliva verge extra
50 ml vinagre de poma, sal

Elaboració
Comencem pelant els llagostins i coent-los al vapor uns 3 min i reservem. Preescalfem el forn a 200 ºC, rentem i pelem les peres, les tallem a grills i les coem al forn 15 min. Mentrestant prepararem la vinagreta, barrejarem l’oli, el vinagre, els pinyons i un pessic de sal. Al servir disposarem un llit de fulles i brots, les gambes, els grills de pera, i tot ben amanit amb la vinagreta.

Timbal de quinoa i verduretes

Ingredients

©Blai Pérez

150 gr de quinoa
4 branques de brocoli
100 gr de mongeta tendra del cuc
2 pastanagues
4 espàrrecs
4 xitakes
1 carbassó
Oli d’oliva verge extra
Salsa de soja
Sal
Un grapat de mescla de germinats

Elaboració
Bullim la quinoa en abundant aigua amb sal, l’escorrem i reservem. Tot seguit rentem totes les verdures, les tallem a daus ben petits, les sofregim de 5 a 7 min a foc suau en una paella amb oli d’oliva. Hi incorporem la quinoa, apugem el foc i ho saltegem tot junt uns minuts més. A continuació hi afegim un raig de salsa de soja, ho remenemem 1 min i retirem del foc. En cada plat posarem un cèrcol per farcir-lo amb el saltejat, fent-hi una mica de pressió perquè es compacti, desemmotllem, amanim amb una mica d’oli d’oliva i sal. Opcionalment podem decorar el timbal amb alguns germinats al gust.

Gall d’indi amb favetes, pèsols i carxofes

Ingredients
4 cuixes i 4 contracuixes de gall d’indi
2 cebes tendres
500 gr de favetes pelades
500 gr de pèsols pelats
8 cors de carxofa
½ litre de brou de verdures
Fulles de llorer
Branques de menta fresca
Branques de farigola i romaní
Oli d’oliva verge extra, sal i pebre

Elaboració

©Blai Pérez

Salpebrem el gall d’indi i el sofregim en una cassola amb unes cullerades d’oli d’oliva uns 10 min, retirem del foc i reservem. Pelem i piquem les cebes tendres, i les coem 10 min a foc suau en la mateixa cassola, passat el temps afegim les favetes, els pèsols i els cors de carxofa tallats a quarts, tot seguit el gall d’indi, corregim de sal i ho cobrim tot amb el brou de verdures, el llorer i la resta d’herbes aromàtiques, deixem coure uns 20 min a foc suau i ja estarà, tindrem el plat a punt. Bon profit!

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

La teoria de l’East Side Story

L’evolució cap als humans moderns va fer emergir un llinatge que caminava sobre dues cames, amb mans capaces de manipular amb més precisió

Fins a posar-nos dempeus

Podem rastrejar la nostra manera de veure el món, de caminar i també de pensar, fins als nostres avantpassats arborícoles que van evolucionar i es van diferenciar dels altres mamífers: l'article de Cristina Junyent

Transformacions silencioses: l’evolució cap als mamífers

Si no hagués estat pels canvis de peixos i rèptils, i per la desaparició dels dinosaures, nosaltres no hi seríem

​​Les grans extincions i el seu paper en l’evolució de la vida

La sisena extinció massiva s'està produint a un ritme més accelerat que les anteriors i els responsables som nosaltres
spot_img

Èxit a Sant Gervasi per la Festa Major: el barri torna a bategar

Del 5 al 15 de juny, el veïnat ha gaudit d'un ampli ventall d'activitats i d'un pregó protagonitzat per Aina Da Silvia, d'Eufòria

El veïnat de Vallvidrera consensua una proposta polifacètica per la Buenos Aires

Després d'un procés participatiu, el projecte que plantegen els veïns a l'Ajuntament implica combinar allotjament per joves i grans amb un espai esportiu i un centre que permeti l'estada diürna de la gent gran

El veïnat del Tibidabo fa un pas més per a la recuperació del Tramvia Blau: “Tenim gairebé 3.000 firmes”

L'Associació de Veïns de l'Avinguda Tibidabo critica la falta de transparència política i reclama que torni l'emblemàtic vincle i consolidar l'avinguda com un espai "funcional, cuidat i autèntic"

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]