Publicitat

Cuina de mercat

spot_img

Publicat el 10.5.2018 13:32

Salut i nutrició

Marta Castells

Cremós de cafè de cereals

Ingredients:
– 3 tasses de llet d’arròs
– Cafè de cereals al gust
– Pela de taronja
– 3 c.s. de midó de blat de moro (Maizena)
– Un polsim de sal
– Melassa de blat o un altre edulcorant al gust
– Cafè de cereals en pols per decorar
Elaboració:
1. Coeu en un cassó la llet juntament amb el cafè de cereals, la pela de taronja, el midó de blat de moro i la sal fins que la mescla s’espesseixi. Remeneu-ho constantment i vigileu que no es formin grumolls.
2. Apagueu el foc, retireu la pela de la taronja i afegiu-hi la melassa o l’edulcorant que preferiu. Dissoleu-ho.
3. Serviu-ho decorat amb una mica de cafè de cereals en pols empolvorat per sobre.

Publicitat

 

Publicitat

Blai Pérez

Fideus a la marinera

Ingredients
200 g de fideus fins
100 g de ceba de figueres
100 g de pastanaga
100 g de mongeta del cuc
200 g de cloïsses
150 g de salmó a daus
200 g de llagostins
150 g de sépia a daus
½ litre de brou de peix
Oli d’oliva verge extra
Sal i pebre fumat
2 culleradetes de julivert picat
Elaboració
Daureu els fideus en una paella amb un raig d’oli d’oliva, escorreu-los i reserveu l’oli.
Tot seguit coeu els fideus amb els brou de peix i els escorreu. Netegeu les verdures i talleu-les a juliana per saltejar-les amb l’oli de daurar els fideus, mentrestant peleu els llagostins, els hi retirareu la vena dorsal, i ho afegiu juntament amb el salmó, les cloïsses i la sépia a les verdures.
Salpebreu i afegiu el julivert picat i els fideus ben escorreguts, barrege-ho bé i ja estarà a punt per servir.
Opcionalment es pot acompanyar de salsa allioli.

Conill amb panses i canella

Ingredients
1 conill a trossos petits
4 cebes tendres
100 g de panses de Corint
1 got de vi blanc
150 g de nata liquida
1 cub de caldo
1 cullerada de mantega
Sal
Pebre blanca
Canella
Oli d’oliva verge extra
Elaboració
Daureu les cebes picadetes amb una mica d’oli d’oliva i de mantega. Quan la ceba comenci a estovar-se hi afegireu el conill i ho deixereu cuinar uns minuts.
A continuació afegiu-hi les panses, escampeu per sobre una mica de canella en pols i ho deixeu coure uns minuts més. Aboqueu-hi el got de vi i deixeu que redueixi. Tot seguit dissoleu la nata liquida i el cub de caldo prèviament en un ¼ de litre d’aigua mineral i coeu-ho a foc molt suau uns 30 minuts. Que vagi de gust!

spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Arrenca la campanya de vacunació: a qui li toca la de la grip, COVID-19 o totes dues

Salut fa una crida a reforçar la protecció de les persones més vulnerables abans que s’intensifiquin els virus respiratoris

Com assolir el benestar per a la gent gran a l’estiu?

Consells per adaptar les rutines a les altes temperatures

L’Alzheimer a través del gènere

Les dones presenten una prevalença més alta de demències, problemes crònics i discapacitats

Lecanemab, nou fàrmac per a l’Alzheimer: expectatives i realitat

Està previst que el medicament estigui disponible en el mercat farmacèutic català en menys de dos anys
spot_img

La castanyada 2025 a Sarrià-Sant Gervasi

La programació de totes les activitats barri a barri

S’inaugura un nou espai lúdic i esportiu a la plaça Germans Rubió i Bellver

El nou mobiliari s'instal·la després de l'impuls de l'Associació de Veïns del Peu del Funicular

La canyella: propietats, usos i curiositats

En el camp de la medicina popular la canyella s’ha utilitzat contra els refredats i processos febrils, per alleujar els trastorns digestius i per deturar la diarrea

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí