Publicitat

Els beneficis dels arengs

Té molt poca presència de mercuri, és bastant econòmic i té un sabor similar a la sardina

spot_img

Publicat el 11.12.2022 9:00

Cuina i Nutrició

Eva Remolina (AMIC)

L’areng és un peix blau de la família dels clupeids, la mateixa a la qual pertanyen entre altres l’aladroc, l’anxova o la sardina. És un peix de fet molt similar tant en aspecte com en sabor a la sardina, i també comparteix amb ella molts nutrients com la seva gran composició en àcids grassos Omega3, minerals i vitamines (B12, B6, D, potassi, calci, Iode…), sent molt beneficiós per a la salut. Algunes de les seves propietats són:

Publicitat
  • Disminueix el colesterol.
  • Té una gran importància per al funcionament del cor.
  • No conté carbohidrats.
  • Prevé alguns tipus de càncer.
  • És antioxidant.
  • Enforteix el sistema immunitari.
  • Enforteix pell i ossos.
  • Redueix la pressió arterial.

A més, té molt poca presència de mercuri, és bastant econòmic i és molt aconsellable per a aquelles persones que no poden prendre molt el sol. Encara que pot menjar-se també fregit o a la planxa, la seva major presència en la cuina és en salaó, fumat o en escabetx, sent molt consumit en els països del centre i nord d’Europa.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

L’alfàbrega: propietats i usos

És una planta remeiera molt digestiva i, alhora, és activadora de les vies respiratòries

Les figues: propietats i usos

És una fruita particularment recomanable en moments d’esgotament físic i emocional puix que la seva ingesta estimula la concentració

La trumfa o patata: un tubercle gustós i molt energètic

El tubèrcol procedent del continent americà també actua com a remei terapèutic per les inflamacions i el dolor hemorroidal

Com cuinar el tofu?

És un aliment vegetal ric en proteïnes i amb un alt contingut en minerals i fibra
spot_img

Una maleta estratègica, el relat d’Elsa Corominas

"L’estiu va ser extraordinari. La va trucar, van quedar, es van caure bé i van intercanviar maletes, llibres, roba, impressions i històries. Per Nadal van omplir les dues maletes verdes conjuntament per anar a casar-se a Ciutadella"

Elisabeth Bosch: “Defensàvem una universitat pública, catalana, científica i democràtica amb assemblees, vagues i manifestos”

Entrevista a una doctora en Química que va viure els reclams del moviment estudiantil en ple franquisme

La Copa Sarrià debuta amb èxit i es consolida com a nova festa del futbol amateur 

El cap de setmana del 6 i 7 de setembre ha reunit més de 2.000 persones que han volgut viure el primer esdeveniment sarrianenc marcat per la convivència, l'emoció esportiva i l'esperit de barri

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]