Divendres 24, maig 2024
19.6 C
Sant Gervasi
19.6 C
Sarrià
Publicitat

Jordi Majó

Publicat el 25.6.2015 9:00

entrevista

Martí Rodriguez

Publicitat

Ets conegut per l’opinió pública per haver-te presentat a les eleccions del FC Barcelona l’any 2003 i ser precandidat ara als actuals comicis del 2015. Què significa el Barça per tu?

Publicitat

El Barça per mi és un somni… Són records, és la infància, són les frustracions, són les alegries. Frustracions perquè jo vaig viure l’època franquista en què no guanyàvem una lliga ni a la de tres, i alegries precisament perquè després de tanta dificultat, les victòries tenien una importància fonamental.

Ets soci des de petit?

Curiosament no, he anat al Barça tota la vida, però em vaig fer soci jo, quan amb tretze o catorze anys, em vaig poder pagar la quota. Pensa que en aquella època, els nens no pagaven i podien anar al futbol amb els avis o els pares, i seiem a la seva falda.

Et ve al cap algun record especial viscut a l’estadi?

La imatge que tinc gravada a foc, és el gol d’Evaristo, en planxa contra el Madrid. Aquesta rematada va ser immortalitzada per una fotografia que forma part de la història del Barça.

Aquestes eleccions a la Presidència del Barça, vénen marcades per la sanció de la FIFA de no poder fitxar. Tota l’expectació mediàtica anirà focalitzada en les propostes de gestió del Club. On creus que pot estar la clau per convèncer el soci?

Crec que s’ha de conscienciar el soci, que al marge dels resultats esportius, que són extraordinaris aquest any poden ser les primeres eleccions on es votarà la gestió. La gestió no està a l’alçada, ni de l’equip ni del Club! S’hauran d’explicar molt bé quines coses no s’han fet bé. I sobretot quines propostes tenim per millorar. No es tracta tant de criticar en excés, sinó d’explicar com es poden fer millor les coses que no estan funcionant.

El Barça sempre ha estat marcat durant tota la seva història per diferents pugnes entre famílies que pretenen dirigir el Club. Com valores aquesta situació? 

Els ismes, poc o molt hi seran sempre. Però crec que es poden minimitzar. Una cosa és ser partidari de, i l’altra cosa és odiar a… En moltes etapes de la història del Barça, el culer ha estat partidari de Suárez, de Kubala, de Helenio Herrera, de Miro-Sans, o no! Del Nuñez o no! Però ara hem arribat a un punt on aquests ismes s’han disparat, i s’han convertit amb odi entre famílies. Això no pot ser, perquè si mirem el resultat final de tot això, el que surt perjudicat és el Club.

Quina posició pren referent a això la candidatura de Jordi Majó, davant aquesta situació?

Nosaltres som una candidatura equidistant envers aquestes famílies barcelonistes. Creiem que podem posar la pau que el Club necessita. Tal com he dit abans, no s’acabaran mai els ismes, però convé rebaixar la tensió en aquest sentit, sobretot perquè el Club no es vegi afectat, com ha passat aquests darrers anys.

Amb quina experiència compta per poder presidir el FC Barcelona? Creu que es troba en el moment idoni de la seva trajectòria per assumir una responsabilitat com aquesta?

Sí! Jo he gestionat empreses amb una facturació superior al Barça, per tant, això no em fa gens de por. Tothom voldria gestionar una empresa que quan comença l’any fiscal ha venut el 80% dels seus ingressos. Es tracta de fer una bona gestió. La part complicada del Barça, és gestionar l’ambient, l’entorn, la relació amb els mitjans de comunicació, que són fonamentals. Però si tens un equip qualificat, tot això es pot superar positivament.

Des del 2003 he treballat en silenci, per conèixer més l’entorn del Club. La primera vegada, potser va ser més complicada. Ara després de tants anys, conèixer tanta gent i veure tantes coses, l’entorn ja no és una novetat per mi. Al contrari, per experiència en gestió, fins i tot per edat, en aquests moments és un punt a favor. Tinc l’experiència, la maduresa i el temps necessari que requereix dirigir un club com el Barça.

Com veus l’actual situació del Club? En quines àrees s’ha de millorar la gestió que han dut a terme Rosell i Bartomeu?

S’han fet coses bones, però…, hem tingut la fortuna de tenir al Messi a un nivell espectacular. Això no vol dir desmerèixer els altres jugadors i tècnics, però el Messi en aquest estat de forma, marca la diferència respecte a la resta.

Hi ha moltes àrees del Club que fa falta millorar. Ara no vull desgranar punt per punt tot el que ha passat i està passant, perquè crec que serà motiu de discussió en campanya electoral i ara no és el moment, però hi ha una sèrie d’àrees que no funcionen. Tenir dos presidents imputats per errors en la gestió, no és una situació de la qual en puguem treure pit. En fi, en campanya electoral anirem explicant les coses, amb educació i sense agressivitat.

Quins són les primeres decisions que prendràs, en cas d’accedir a la Presidència del FC Barcelona? 

Tot això ho anirem donant a conèixer durant la campanya electoral, però sí que diré que una de les primeres coses que farem serà posar en mans de l’assemblea de compromissaris, amb la nostra recomanació a favor, d’aturar les demandes judicials per treure el Barça dels jutjats. Això ho puc avançar. Volem pacificar aquesta tensió.

Un altre tema pendent és el repartiment de les entrades, a les penyes, als socis, etc. Hi ha moltes queixes en aquest sentit, perquè el soci es dóna compte que a vegades, gràcies —en el sentit pejoratiu de la paraula— als privilegis que és fan i es donen a persones que no són socis, molts no poden aconseguir entrades per a les finals.

Amb Jordi Majó, quina serà l’ADN del Futbol Club Barcelona? 

El que s’ha fet bé, mantenir-ho, el que s’ha fet malament analitzar-ho i canviar-ho. I sempre pensant en el benefici del Barça. Aquesta cosa que sembla tan fàcil, a vegades és el més difícil d’aconseguir, perquè es prenen decisions —no diré voluntàriament— pensant en el benefici propi. Per tant, intentarem aplicar aquesta norma. Tot el que sigui bo pel Barça.

Com percebrà el soci les millores en el seu dia a dia?

El soci notarà la seva millora, perquè tenim un pla, que ara no desvetllaré, perquè el soci tingui participació constant en decisions i gestió del Club. És a dir, no tot es limitarà a l’assemblea de compromissaris, que tots sabem que a vegades no satisfà el desig al cent per cent del soci, però aplicarem un sistema innovador de participació del soci, quasi permanent.

També establirem sistemes de control de la gestió del Barça que no dependran de la decisió del president ni de la junta directiva.

Et veus amb possibilitats de guanyar les eleccions?

I tant! Tal com t’he dit abans, crec que seran les primeres eleccions al Futbol Club Barcelona que els resultats esportius no marcaran definitivament la tendència. Ho crec sincerament, perquè sí que és veritat que hi ha moltes persones que es deixaran portar pels resultats esportius, però intel·ligentment molts socis cada dia més, veuen que els resultats esportius no són el tot i que hi ha altres àrees i aspectes de gestió que són molt importants.

Ens pots avançar alguna de les sorpreses que teniu pensades durant la campanya? 

No, però et diria que estigueu atents, perquè tenim propostes que sorprendran.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.