Dimecres 12, juny 2024
19.9 C
Sant Gervasi
19.9 C
Sarrià
Publicitat

La comunitat d’El Jardí

Ha arribat el moment de fer un salt d'escala amb el 9è aniversari, volem arribar als 200 números, 200 socis i 200 subscriptors

Publicat el 2.11.2023 5:30

Opinió

Enric Capdevila

Publicitat

Des que fa nou anys vam plantar El Jardí a Sant Gervasi, que la comunitat de persones vinculades al diari no ha deixat de créixer i el nombre de lectors s’ha disparat de manera exponencial. Inicialment, només hi havia el diari mensual en paper, però amb la remodelació de la web, ara publiquem notícies al llarg del dia i rebem més de 1.000 consultes de mitjana diària.

Publicitat

Per altra banda, el nombre de persones que fan possible aquest diari de premsa local també ha crescut proporcionalment: amb el canvi a cooperativa i les diferents campanyes, hem arribat al nombre actual de 84 socis i 115 subscriptors; l’equip de treballadors, també s’ha redimensionat fins a les 10 persones actuals, i finalment el nombre de col·laboradors -responsables de continguts, mecenes, punts de distribució…-, també s’ha multiplicat.

Necessitem el teu suport

Ara, ha arribat el moment de fer un salt d’escala i seguir el lema del 9è aniversari, Del 100 cap al 200…. Volem arribar als 200 números, 200 socis i 200 subscriptors, cosa que ens permetrà consolidar aquest creixement amb autonomia i solvència, sense dependre tant de la publicitat en paper ni de les subvencions.

Per aquest motiu, a l’assemblea de tardor del passat 21 d’octubre, es van acordar dues mesures que van en aquesta línia:

La primera, recollida en el nou règim intern que hem desenvolupat, és que per ser soci d’El Jardí caldrà fer-se’n subscriptor, i així rebre el diari mensualment, seguint la línia d’altres mitjans de premsa local amb els quals hem estat en contacte. El principal motiu és potenciar la figura de soci, i simplificar la gestió i clarificar la relació de les dues figures més vinculades a la cooperativa: la de socis, recollida als estatuts i la llei de cooperatives, que implica una aportació inicial al capital social i la participació en l’assemblea, i la de subscriptors, que implica una aportació anual a canvi de rebre la revista mensualment, en paper i/o digital. 

Actualment, dels 84 socis, només 30 són subscriptors, i en diverses assemblees ens han fet arribar la demanda d’unificar les dues figures. De fet, la figura de subscriptor es manté igual, i tot i que seria desitjable que a més de la subscripció fessin l’aportació inicial per a ser soci; avui hi ha 115 subscriptors, dels quals 85 no són socis.

La segona, també seguint la línia d’altres mitjans, és que hem actualitzat i flexibilitzat les quotes anuals de les subscripcions: hem apujat 5 euros les quotes actuals, que queden en 35 euros el digital i 50 euros paper+digital, i hem afegit una quota solidària (60 euros paper i 90 euros digital) i una voluntària -amb un import opcional superior a la solidària-. Aquestes noves quotes s’aplicaran a partir de gener del 2024.

Amb tot això, volem potenciar la comunitat d’El Jardí, incrementar la base de lectors en línia i en paper, i que aquests es vagin vinculant ja sigui col·laborant, rebent el diari mensualment (subscripció) o aportant al capital social i decidint a les assemblees o com a membres del consell rector (base social de la cooperativa). I volem enfortir l’economia, perquè els recursos propis que generem garanteixin una llarga vida a El Jardí.

Enric Capdevila és l’actual president del Consell Rector d’El Jardí

Sobrecoberta especial d’El Jardí 100 edició en paper
Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.