Publicitat

L’actuació policial a les festes de Sarrià

"El barri militaritzat pertot i multes inventades per valor de 3.300 €", opinió de la Comissió de Festes Alternatives de Sarrià

Publicitat

El Racó del Veïnat

Comissió de Festes Alternatives de Sarrià

Furgonetes de la Brimo, dues parelles d’agents d’uniforme, una de la Urbana, l’altra dels Mossos i tres secretes, millor dit de paisà perquè no passen gens desapercebuts… Aquest era l’escenari a Cirici Pellicer durant els concerts de la primera nit de festes alternatives. I finalment, ves per on, l’única intervenció va ser una agressió per part de la policia de paisà a unes companyes dela Comissió de Festes Alternatives de Sarrià (CFAS).

Publicitat

I així va ser cada nit de la Festa Major. El barri militaritzat pertot. Multes inventades a companyes de la comissió per valor de 3.300 € i amenaces per haver estat descoberts i haver hagut de marxar de la plaça Sant Vicenç. I, per acabar-ho d’adobar, un cordó d’una vintena d’antidisturbis de la Guàrdia Urbana van generar una situació d’intimidació totalment gratuïta la darrera nit a les placetes noves d’Hort de la Vila. En aquella actuació van endur-se a les furgonetes de forma totalment arbitrària un company… I cada nit de festes i en cada un dels actes nocturns, una mà de multes per fer soroll, crits, abocament de beguda a la via pública i beure al carrer.

Publicitat

Això no és vetllar per la seguretat de les veïnes. Això és matar les festes creant un ambient de vigilància i repressió policial que fa que no puguem gaudir-les. Uns dies que fa mesos que des de CFAS preparem amb molta il·lusió i dedicació. I respon a una visió de Sarrià radicalment diferent de la que defensem. Per això, per aquestes 20es festes alternatives vam triar el lema “Recuperem les places i els carrers”. Volem que Sarrià sigui un barri amb vida, no un impersonal búnquer-spa-hotel de luxe.

Les veïnes de Sarrià volem gaudir de la Festa Major sense la presència constant i amenaçadora de les forces policials. Denunciem una presència de la policia de paisà totalment desproporcionada, l’ús intimidatori dels antidisturbis, multes indiscriminades, l’ús de drons per monitorar tothom i l’agressió i les amenaces patides per companyes de CFAS.

Deixeu-nos gaudir en pau de les nostres festes! I, per cert, esborrar el mural d’Acció Feminista a la paret de l’Ateneu… que tristos sou!

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar