Dimarts 23, abril 2024
12.3 C
Sant Gervasi
12.3 C
Sarrià
Publicitat

L’actualitat del Turó Parc

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Turó Parc

Martí Rodríguez Mestre

Bartolomé Criada. Fotografia de l'ACiV del Turó Parc
Bartolomé Criada. Fotografia de l’ACiV del Turó Parc

Bartolomé Criado és, des de 2008, el president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Turó Parc (ACiVTP), on treballa activament per aconseguir un barri millor pels veïns, els comerciants i els milers de persones que diàriament s’hi desplaça per treballar-hi. El passat mes de juliol, es va reunir amb el nou regidor del districte, Daniel Mòdol, per tornar a informar i reclamar les necessitats d’alguns serveis municipals.

Publicitat

Faci un balanç econòmic de la situació actual del Turó Parc. L’últim cop que ens vam reunir, tenien quasi un 100% d’ocupació comercial. En quin punt es troba ara?

Publicitat

Aquest any obrim una nova etapa a l’ACiVTP. El pla de reactivació econòmica que teníem planejat i que estàvem executant ja ha finalitzat. Tenim un règim d’ocupació comercial del 100%. Ja no tenim cap local comercial lliure, i els que veieu lliures ja estan demanats. Pel que fa als despatxos d’oficines hem passat del 60% d’ocupació a pràcticament un 100%. Des del 2008 s’han obert prop dels 140 comerços nous, que representen uns 700 llocs de treball directes. Per exemple, establiments com Semon, que ha iniciat una nova etapa, tenen uns 30 treballadors. I si comptem les oficines, hi ha operadors que tenen 300 i 400 treballadors cada un d’ells.

El sector immobiliari ha entrat amb força. Veiem moltes oficines noves. 

Correcte. S’està produint un canvi generacional al barri. S’han instal·lat 10 noves oficines immobiliàries que no només operen al barri, ho fan a la ciutat sencera. Però que estem veient:? hi ha força persones grans que estan aprofitant aquest bon moment per posar els seus immobles a la venda, per tenir una bona jubilació. I aquest fet està provocant que estiguin venint parelles joves d’estrangers que treballen a prop d’aquí i que valoren la qualitat de vida que ofereix el Turó Parc. Tenim 4 parcs, i això és un gran atractiu.

Quins són els nous reptes d’aquesta etapa que comenceu a l’ACiVTP?

Des del 2008 sempre hem tingut una doble actuació, econòmica i social. La reactivació econòmica és una feina que depèn de nosaltres i hem demostrat que sabem fer la nostra feina. Els resultats ens avalen. Però al barri li manquen una sèrie de serveis socials que han quedat obsolets i/o es troben en mal estat. El que ens agradaria és que la tasca econòmica que hem fet al barri, i que beneficia a tota la ciutat és veguin com a mínim compensada amb les reivindicacions bàsiques que fa anys que demanem.

Comencem, quina és la situació del Turó Parc? 

El projecte que es va redactar i aprovar en l’anterior mandat ha quedat aturat. El parc està patint una sobreexplotació, els arbres estan emmalaltint, i cauen algunes branques. Qualsevol dia pot passar una desgràcia. També hem presentat una proposta per treure pressió al parc. Hi ha un aspecte del qual ningú en parla i em sorprèn: quan es va fer la reforma del Turó Parc on es van obrir portes a cada un dels costats, va provocar que els vianants el passessin a utilitzar per travessar d’un carrer a l’altre. Si només tingués una porta, se li trauria molta pressió de gent de pas, que no venen per gaudir del parc. Simplement l’usen per travessar. L’espai pensat per als gossos tampoc és l’adequat.

Tenim notícies del tan demanat bus de barri, del local social?

Hem tornat a presentar una proposta integral. Tenim el recorregut dissenyat, perquè tothom pugui desplaçar-se als serveis públics del districte. Comunicaria serveis bàsics com el centre cívic Can Castelló, el Centre d’Atenció Primària, l’oficina de correus, etc.

Necessitem un local social on poder reunir-nos. S’han perdut algunes oportunitats molt bones d’adquirir un espai per dedicar-lo a usossocials. Necessitem un centre de dia per a la gent gran. I actualment ens reunim a la cafeteria La Farga, que ens acullen generosament.

T’agradaria afegir alguna cosa més?

M’agradaria agrair a les publicacions gratuïtes, com la vostra, que ens doneu veu per expressar-nos i que doneu visibilitat per reivindicar-nos.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.