Publicitat

Plats per al fred? Sopes!

spot_img

Publicat el 16.1.2018 9:30

Cuina de mercat

Sopa d’all

Marta Castells

Ingredients:
5 o 6 tasses d’aigua
5 grans d’all (2 dels quals tallats fins)
3 llesques de pa fregit
sal, tamari, mugi miso, oli, pebre vermell dolç, julivert picat fi

Publicitat

Elaboració:
En una cassola, fregiu els 2 alls tallats; quan es comencin a daurar, retireu-los.
Tireu un polsim de pebre vermell dolç a l’oli de la cassola i ràpidament l’aigua per evitar que es cremi.
Bulliu l’aigua de la cassola amb els 3 alls restants i unes gotes de tamari.
Afegiu-hi el pa i deixeu-ho coure 7 o 8 minuts més. Bateu-ho fins que quedi fi.
Dissoleu el miso amb una mica de sopa, afegiu-l’hi i escalfeu-ho al foc durant 2 minuts sense que bulli.
Serviu la sopa decorada amb el julivert.

Publicitat

Nota: podeu fregir els 2 alls en una paella i, a la mateixa paella, fregir-hi les llesques de pa.

Suquet de peix

Blai Pérez

Ingredients per a 8 persones:
2 l de brou de peix de roca
(caps i peixos diversos, caps de gamba, porro, pastanaga, api, ceba, i un xic de col)
1 kg de ceba de figueres
100 gr d’alls laminats
200 gr de tomàquets madurs
1,5 kg de patates
1,5 kg de rajada
8 filets de rap de 100gr cadascú
400 gr de musclos de roca de mida mitjana
1 cullaradeta de sucre

Elaboració:
Sofregim la ceba i els alls fins que quedin melosos. Afegim els tomàquets rallats i el sucre, coem 20 min, a continuació afegim el brou de peix i deixem bullir 15 min, triturar-ho i colar. Amb el brou resultant coem les patates esqueixades, sense que bullin. Als últims 5 min hi afegim el rap, la rajada i els musclos, tapem la cassola i ja estarà llest.

Sopa de castanyes

Blai Pérez

Ingredients per a 4 persones:
120 gr de ceba tendra
200 gr de castanyes pelades
700 gr brou de pollastre
2 moniatos escalivats
150 gr de ceps frescos a lamines
150 gr de panxeta tallada a rectangles
sal, oli d’oliva

Elaboració:
Primer pelem i tallem a juliana la ceba tendra i juntament amb les castanyes ho sofregim amb oli i un xic de sal, a continuació afegim el brou de pollastre que bulli 5 min aprox, i ho triturem i colem i reservem.
Amb els moniatos escalivats els passarem pel passa purés, i fem a la planxa els ceps i la panxeta i ja els podrem emplatar en plats de sopa, juntament amb la sopa de castanyes que teníem reservada.
Que vagi de gust!

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Pere Monje: “L’alta gastronomia s’ha democratitzat, és bonic”

Entrevista amb el director del Via Veneto, al carrer Ganduxer, un dels pocs restaurants al món que fa més anys que conserva una Estrella Michelin

La Casa Orlandai organitza un taller de cuina que s’emetrà en directe pel seu 14è aniversari

El cuiner del Cafè Orlandai Víctor Galceran farà tres receptes en una hora que se seguiran en directe

Un receptari de cuina inclusiu per aquestes festes

El receptari "Posa't el davantal", recull 28 receptes vinculades al pas del temps, les estacions, les festes i les tradicions catalanes, seguint el calendari escolar.

La paella d’El Jardí a la Mostra de Comerç

Societat El Jardí El dissabte 1 de juny, El Jardí farà una paella dins el marc de la Mostra de Comerç de Sant Gervasi. Ens podreu...
spot_img

“La família Camaleot”, el relat d’Elsa Corominas

"Els Camaleot eren una família molt peculiar que dominava l’art d’imitar. El matrimoni va tenir sis fills i a cadascun li va ensenyar com aprofitar al màxim aquesta habilitat"

Èxit a Sant Gervasi per la Festa Major: el barri torna a bategar

Del 5 al 15 de juny, el veïnat ha gaudit d'un ampli ventall d'activitats i d'un pregó protagonitzat per Aina Da Silvia, d'Eufòria

El veïnat de Vallvidrera consensua una proposta polifacètica per la Buenos Aires

Després d'un procés participatiu, el projecte que plantegen els veïns a l'Ajuntament implica combinar allotjament per joves i grans amb un espai esportiu i un centre que permeti l'estada diürna de la gent gran

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]