6 C
Sant Gervasi
| Dissabte 05 de desembre de 2020 |

Plats per al fred? Sopes!

Cuina de mercat

Sopa d’all

Marta Castells

Ingredients:
5 o 6 tasses d’aigua
5 grans d’all (2 dels quals tallats fins)
3 llesques de pa fregit
sal, tamari, mugi miso, oli, pebre vermell dolç, julivert picat fi

Elaboració:
En una cassola, fregiu els 2 alls tallats; quan es comencin a daurar, retireu-los.
Tireu un polsim de pebre vermell dolç a l’oli de la cassola i ràpidament l’aigua per evitar que es cremi.
Bulliu l’aigua de la cassola amb els 3 alls restants i unes gotes de tamari.
Afegiu-hi el pa i deixeu-ho coure 7 o 8 minuts més. Bateu-ho fins que quedi fi.
Dissoleu el miso amb una mica de sopa, afegiu-l’hi i escalfeu-ho al foc durant 2 minuts sense que bulli.
Serviu la sopa decorada amb el julivert.

Nota: podeu fregir els 2 alls en una paella i, a la mateixa paella, fregir-hi les llesques de pa.

Suquet de peix

Blai Pérez

Ingredients per a 8 persones:
2 l de brou de peix de roca
(caps i peixos diversos, caps de gamba, porro, pastanaga, api, ceba, i un xic de col)
1 kg de ceba de figueres
100 gr d’alls laminats
200 gr de tomàquets madurs
1,5 kg de patates
1,5 kg de rajada
8 filets de rap de 100gr cadascú
400 gr de musclos de roca de mida mitjana
1 cullaradeta de sucre

Elaboració:
Sofregim la ceba i els alls fins que quedin melosos. Afegim els tomàquets rallats i el sucre, coem 20 min, a continuació afegim el brou de peix i deixem bullir 15 min, triturar-ho i colar. Amb el brou resultant coem les patates esqueixades, sense que bullin. Als últims 5 min hi afegim el rap, la rajada i els musclos, tapem la cassola i ja estarà llest.

Sopa de castanyes

Blai Pérez

Ingredients per a 4 persones:
120 gr de ceba tendra
200 gr de castanyes pelades
700 gr brou de pollastre
2 moniatos escalivats
150 gr de ceps frescos a lamines
150 gr de panxeta tallada a rectangles
sal, oli d’oliva

Elaboració:
Primer pelem i tallem a juliana la ceba tendra i juntament amb les castanyes ho sofregim amb oli i un xic de sal, a continuació afegim el brou de pollastre que bulli 5 min aprox, i ho triturem i colem i reservem.
Amb els moniatos escalivats els passarem pel passa purés, i fem a la planxa els ceps i la panxeta i ja els podrem emplatar en plats de sopa, juntament amb la sopa de castanyes que teníem reservada.
Que vagi de gust!

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.