Dissabte 13, juliol 2024
23.5 C
Sant Gervasi
23.4 C
Sarrià
Publicitat

Plats per al fred? Sopes!

Publicat el 16.1.2018 9:30

Cuina de mercat

Sopa d’all

Marta Castells

Ingredients:
5 o 6 tasses d’aigua
5 grans d’all (2 dels quals tallats fins)
3 llesques de pa fregit
sal, tamari, mugi miso, oli, pebre vermell dolç, julivert picat fi

Publicitat

Elaboració:
En una cassola, fregiu els 2 alls tallats; quan es comencin a daurar, retireu-los.
Tireu un polsim de pebre vermell dolç a l’oli de la cassola i ràpidament l’aigua per evitar que es cremi.
Bulliu l’aigua de la cassola amb els 3 alls restants i unes gotes de tamari.
Afegiu-hi el pa i deixeu-ho coure 7 o 8 minuts més. Bateu-ho fins que quedi fi.
Dissoleu el miso amb una mica de sopa, afegiu-l’hi i escalfeu-ho al foc durant 2 minuts sense que bulli.
Serviu la sopa decorada amb el julivert.

Publicitat

Nota: podeu fregir els 2 alls en una paella i, a la mateixa paella, fregir-hi les llesques de pa.

Suquet de peix

Blai Pérez

Ingredients per a 8 persones:
2 l de brou de peix de roca
(caps i peixos diversos, caps de gamba, porro, pastanaga, api, ceba, i un xic de col)
1 kg de ceba de figueres
100 gr d’alls laminats
200 gr de tomàquets madurs
1,5 kg de patates
1,5 kg de rajada
8 filets de rap de 100gr cadascú
400 gr de musclos de roca de mida mitjana
1 cullaradeta de sucre

Elaboració:
Sofregim la ceba i els alls fins que quedin melosos. Afegim els tomàquets rallats i el sucre, coem 20 min, a continuació afegim el brou de peix i deixem bullir 15 min, triturar-ho i colar. Amb el brou resultant coem les patates esqueixades, sense que bullin. Als últims 5 min hi afegim el rap, la rajada i els musclos, tapem la cassola i ja estarà llest.

Sopa de castanyes

Blai Pérez

Ingredients per a 4 persones:
120 gr de ceba tendra
200 gr de castanyes pelades
700 gr brou de pollastre
2 moniatos escalivats
150 gr de ceps frescos a lamines
150 gr de panxeta tallada a rectangles
sal, oli d’oliva

Elaboració:
Primer pelem i tallem a juliana la ceba tendra i juntament amb les castanyes ho sofregim amb oli i un xic de sal, a continuació afegim el brou de pollastre que bulli 5 min aprox, i ho triturem i colem i reservem.
Amb els moniatos escalivats els passarem pel passa purés, i fem a la planxa els ceps i la panxeta i ja els podrem emplatar en plats de sopa, juntament amb la sopa de castanyes que teníem reservada.
Que vagi de gust!

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.