Cuina de mercat
Blai Pérez
Carpaccio de cogombre
Ingredients:
1 cogombre holandès gran o tres cogombres normals petits
1 grapat de fulles de menta fresca
3 grans d’all
oli d’oliva verge extra
vinagre de vi blanc o de poma
sal
Preparació:
És un plat d’una preparació d’allò mes senzilla, ràpida i molt refrescant, així doncs prepararem una part del cogombre tallat a rodanxes ben fines i la resta ratllat. A continuació prepararem una vinagreta amb l’oli d’oliva, el vinagre, la sal i picada ben fina, la menta i els alls, i deixarem macerant dins el refrigerador el cogombre ratllat durant uns 15 minuts amb la vinagreta, passat aquest temps ja es podrà acabar de muntar el plat, tot disposant les rodanxes al fons del plat i el ratllat al damunt, acabant d’amanir les rodanxes amb un raig de la vinagreta, i ja estarà llest per degustar.
Hummus de remolatxa
Ingredients:
250 g de remolatxa rostida
100 g de cigrons cuits
1 gra d’all
1 cullerada de pasta de sèsam
unes branquetes de coriandre fresc
1 cullerada de suc de llimona
1 culleradeta de comí mòlt
pebre negre acabat de moldre
pebre vermell picant (quantitat al gust)
30-40 grams d’oli d’oliva verge extra,
sal
llavors de sèsam
Preparació:
Tan aviat com tinguem cuits els cigrons i la remolatxa, és tan senzill com batre tots els ingredients fins a aconseguir la textura desitjada, i quan sigui ben fred ja estarà a punt de servir, i acompanyar-lo com si fos el hummus clàssic de cigrons.
Rissotto de remolatxa
Ingredients:
360 g d’arròs per a Rissotto
1 got de vi blanc
1 got i mig de suc de remolatxa
650 ml de brou d’au o de verdures
1 porro
4 grans d’all
200 g de remolatxa vermella cuita
80 grams de formatge parmesà què vol dir
4 cullerades soperes d’anacards salats
1 culleradeta de sèsam negre
pebre negre mòlt
oli d’oliva
sal
Preparació:
Primer de tot, picarem ben fi el porro i els alls, i saltejarem el porro en una cassola a foc baix amb un bon raig d’oli d’oliva, hi afegirem l’all i ho ofegarem uns minuts més. Incorporarem els anacards i les rodanxes de remolatxa, i finalment l’arròs rentat i escorregut, i ho torrarem uns 4-5 minuts fins que comenci a transparentar. Ho salpebrerem i hi afegirem el brou prèviament escalfat, i el suc de remolatxa també.
Mentre s’escalfen aquests dos líquids, afegirem a la cassola el vi i ho anirem removent fins que s’hagi consumit, llavors farem el mateix amb el suc de remolatxa prèviament escalfat, i finalment el mateix procés amb el brou, i just abans que s’hagi absorbit el brou, afehirem el parmesà ratllat i ho barrejarem bé, apagarem el foc i taparem la cassola, deixant reposar-ho uns 5 minuts i ja estarà llest per servir.
Tabulé o tabbouleh (amanida de cuscús)
Ingredients:
200 g de cuscús precuinat
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 cogombre
3 tomàquets madurs
2 grans d’all
1 ceba tendra (la part blanca)
150 cc d’oli d’oliva verge extra
suc de 2 llimones
2 branques de menta fresca
2 branques de julivert
sal i pebre
olives negres
Preparació:
Començarem picant a daus petits totes les verdures i barrejant-les en un bol amb el cuscús, l’oli i el suc de llimona.
Tot seguit picarem molt fines les herbes i les afegirem amb la resta d’ingredients a la barreja de cuscús i verdures, se salpebre i es deixa refredar una hora abans de servir.
Un meravellós plat, fàcil de preparar i molt refrescant.