27.9 C
Sant Gervasi
| Dijous 30 de juny de 2022 |
Publicitat

Salvador Borrós, nou Director General de l’Institut Químic de Sarrià (IQS)

Borrós és Catedràtic de l'IQS des de 2003 i ha produït més de 60 contractes de recerca i creat sis start-ups tecnològiques

Publicitat

Societat

El Jardí

El Patronat d’IQS ha acordat en sessió extraordinària per unanimitat el ​nomenament del Dr. Salvador Borrós Gómez com a nou Director General de l’Institut Químic de Sarrià (IQS), que ha pres possessió del càrrec assumint ja el lideratge en l’inici del nou curs acadèmic 2020-21.

Borrós​, nascut a Barcelona l’any 1963, és ​Doctor Enginyer Químic IQS-URL (1993) i ​Enginyer Químic IQS-URL (1987). Posseeix una dilatada carrera docent i investigadora. Des de l’any 2003 és Professor Catedràtic de Ciència de Materials i Biomaterials a IQS-Universitat Ramon Llull. L’any 1994 va crear el laboratori de Ciència de Materials a IQS i la seva activitat investigadora inclou ​més de 34 tesis doctorals defensades i supera els 150 treballs finals de màster i de grau​. Ha publicat 160 articles en revistes indexades amb un índex H de 29. Dins de la seva experiència internacional destaquen les seves estades de recerca en el MIT, a la Universitat de Cincinnati i a la Universitat de California Irvine.

Publicitat

La seva activitat en transferència de tecnologia ha produït ​més de 60 contractes de recerca i el seu caràcter emprenedor ha propiciat la ​creació de 6 start-ups basades en la tecnologia​ desenvolupada en el seu laboratori.

El nou director també ha rebut diferents premis i reconeixements entre els quals destaca el ​Premi Salvador Gil 1987 al millor treball de recerca, el ​Premio Talgo a la Innovación Tecnológica (2003), el ​Premi a la Innovació del Col·legi d’Enginyers de Catalunya (2011), el ​Premi Bioemprenedors XXI​, 2009 i el segon ​Premi Bioemprenedors XXI​, 2015.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.