23.4 C
Sant Gervasi
| Diumenge 03 de juliol de 2022 |
Publicitat

Sarrià-Sant Gervasi registra deu vegades menys casos d’obesitat infantil que la Mina

El districte té un 2,6% d'obesitat infantil davant un 24% a la Mina, un dels barris amb la renda mitjana més baixa dels voltants de Barcelona

Publicitat

Salut

El Jardí

L’obesitat infantil a Catalunya és més alta als barris on viuen les famílies amb menys recursos. Mentre que a Sarrià-Sant Gervasi, amb una renda mitjana alta, el percentatge de nens i nenes que tenen obesitat infantil és del 2,6%, a la Mina, un dels barris amb la renda mitjana més baixa dels voltants de Barcelona, és d’un 24%. De fet, a la Mina més de la meitat dels seus infants tenen sobrepès i un de cada quatre pateix d’obesitat. Les dades demostren que el nivell socioeconòmic té molta incidència en aquesta problemàtica.

Davant d’aquest fet el Departament de Salut anuncia que llançarà una prova pilot per combatre la obesitat infantil, comencant pel barri de la Mina. El mateix pla pilot s’aplicarà també a a comarca d’Osona, per donar continuïtat a altres iniciatives dutes a terme en aquest sentit.

Publicitat

Segons dades del 2016 de Salut un 35% dels infants catalans de 6 a 12 anys tenen sobrepès i, d’aquests, un de cada deu pateix obesitat infantil.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.