Publicitat

A Cassoles el jovent seguim lluitant!

"Ens quedem al barri per seguir defensant un projecte d’emancipació per a tothom en clau feminista, independentista i socialista", per Arran Cassoles

Publicitat

La Mirada Jove

Arran Cassoles

Les joves d’avui dia tenim vides de misèria marcades pel treball precari i temporal, la impossibilitat d’emancipar-nos, l’auge de l’extrema dreta, l’augment de la violència masclista i l’horitzó fallit del projecte d’alliberament nacional català. Malgrat això, les joves, precaritzades però inconformistes i rebels, som conscients que el futur es lluita en el present. És evident que mai, enlloc, s’han aconseguit millores i avenços socials sense consciència, organització i lluita, i que arreu han sigut les joves al peu del canó les que han reforçat, accelerat i liderat els processos de transformació social. Hi ha una cita del camarada Salvador Allende que resumeix el que volem explicar en una sola frase: “Ser jove i no ser revolucionària és una contradicció, inclús biològica”. 

Publicitat

A Cassoles, com en tots els Països Catalans, ens veiem condicionades pels Estats espanyol i francès, que bloquegen qualsevol mena d’avenç social. En són bons exemples les lleis catalanes de caràcter social tombades pel Tribunal Constitucional Espanyol, com la 24/2015 en matèria d’habitatge o la llei de pobresa energètica. D’això n’interpretem que no només és impossible la transformació social dins els estats espanyol i francès, sinó que, de moment, només n’estem veient un retrocés amb l’auge de l’extrema dreta capitanejada per Vox al Congreso i pel reaccionari Louis Aliot a l’Ajuntament de Perpinyà. Davant d’això, es fa palesa la necessitat d’un projecte d’alliberament nacional dels Països Catalans que es conjugui de manera indestriable amb un feminisme de classe i un projecte de transformació social.

Publicitat

El barri de Cassoles no està exempt de les problemàtiques que hem esmentat. Les joves del barri trobem cada dia més difícil emancipar-nos amb un preu mitjà de 1.320 € al mes per llogar un pis. Davant la manca de solucions per part de les institucions, apostem per alliberar espais i enfortir el Sindicat d’Habitatge de Cassoles. Davant la violència masclista, generem espais feministes que permetin combatre cada violència des dels instituts, passant pels centres de treball fins als carrers i places del barri. Pel que fa a l’extremada precarietat i temporalitat de les ofertes laborals, apostem per sindicar-nos a la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i enfortir el sindicalisme des de la base. Davant l’auge de l’extrema dreta, apostem per tancar el Club Empel i no donar-los cap mena d’oxigen. Tot això, cal fer-ho amb un projecte que deixi enrere els estats espanyol i francès i permeti l’alliberament nacional dels Països Catalans. Treballem, així mateix, per generar espais de cultura popular en defensa de la llengua i la cultura catalanes, que permetin no només defensar-les dels greuges que pateixen sinó generar-ne les bases. 

Per tot això, les joves de Cassoles tenim clar que només si seguim lluitant tenim futur! Ens quedem al barri per seguir defensant un projecte d’emancipació per a tothom en clau feminista, independentista i socialista. Seguim conscienciades, organitzades i en peu de guerra per guanyar el nostre futur!

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

No hi ha articles per mostrar