Publicitat
spot_img

Recepta: Escudella i carn d’olla

Un plat tradicional de Nadal

Publicat el 23.11.2025 14:45

Cuina i Nutrició

Eva Remolina (Amic)

Ingredients (per a 6 persones)

Per al brou:

Publicitat
  • 1 os de pernil
  • 1 tros d’os d’espinada
  • 1 tros de jarret de vedella
  • 1 tros de gallina o pollastre
  • 1 botifarra blanca
  • 1 botifarra negra
  • 1 tros de cansalada
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 nap
  • 1 branca d’api
  • 1 patata
  • 200 g de cigrons cuits

Per a la pilota:

  • 150 g de carn picada de vedella i porc
  • 1 ou
  • 1 gra d’all picat
  • Julivert picat
  • 2–3 cullerades de pa ratllat
  • Sal i pebre

Per a la sopa:

  • 200 g de galets grossos

1. Elaboració. Preparar el brou

  1. Posa una olla gran al foc amb tots els ossos, la carn (excepte la botifarra negra), les verdures pelades i els cigrons.
  2. Cobreix amb aigua freda i porta a ebullició.
  3. Treu l’escuma que es formi a la superfície.
  4. Deixa bullir a foc suau durant unes 2 hores.

2. Preparar la pilota

  1. Barreja en un bol la carn picada, l’ou, l’all, el julivert, el pa ratllat, sal i pebre.
  2. Forma una pilota allargada i compacta.
  3. A mitja cocció del brou (després d’1 hora), afegeix-hi la pilota perquè es cogui dins l’olla.

3. Retirar les carns i verdures

  1. Un cop el brou estigui fet, cola’l i reserva les carns i verdures per separat: això serà la carn d’olla.
  2. Afegeix-hi la botifarra negra i escalfa-la uns minuts, sense que es trenqui.

4. Coure la sopa

  1. Amb el brou colat al foc, afegeix els galets.
  2. Cou segons el temps indicat (normalment uns 12–15 minuts).
spot_img
spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

La recepta d’escudella amb galets i carn d’olla per Nadal

Per seguir la recepta de Conxita Campi necessitarem força carns, verdures, patata, cigrons remullats...i els galets!

Jordi Vilà (Va de Cuina) planta cara al ramen amb una versió ‘street food’ de l’escudella

El xef del Vivanda i Premi Nacional de Gastronomia 2021 estrena a la botiga de Major de Sarrià l'escudella en got biodegradable per menjar al carrer

Garrí rostit

Amb només tres ingredients es pot elaborar aquest plat amb el qual podràs sorprendre en aquestes festes a familiars i amics
spot_img

El duc: curiositats i característiques

És la més grossa de les nostres rapinyaires nocturnes, resident i ben distribuïda arreu del territori, sobretot en ambients mediterranis de baixa i mitja muntanya

Una exposició a la Fundació Rocamora tanca els actes del 150è aniversari del naixement d’Isabel Llorach

La mostra, comissariada per Javier Baladia, té lloc del 12 de desembre de 2025 al 12 de febrer de 2026

Un 50% de visitants menys: Can Calopa pateix les restriccions contra la pesta porcina

Malgrat la prohibició d’accedir al medi natural del parc, l’entrada a la masia a través de la carretera BV-146 es manté oberta i segura

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí