Cuina i Nutrició
Eva Remolina (Amic)
Ingredients (per a 6 persones)
Per al brou:
- 1 os de pernil
- 1 tros d’os d’espinada
- 1 tros de jarret de vedella
- 1 tros de gallina o pollastre
- 1 botifarra blanca
- 1 botifarra negra
- 1 tros de cansalada
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 nap
- 1 branca d’api
- 1 patata
- 200 g de cigrons cuits
Per a la pilota:
- 150 g de carn picada de vedella i porc
- 1 ou
- 1 gra d’all picat
- Julivert picat
- 2–3 cullerades de pa ratllat
- Sal i pebre
Per a la sopa:
- 200 g de galets grossos
1. Elaboració. Preparar el brou
- Posa una olla gran al foc amb tots els ossos, la carn (excepte la botifarra negra), les verdures pelades i els cigrons.
- Cobreix amb aigua freda i porta a ebullició.
- Treu l’escuma que es formi a la superfície.
- Deixa bullir a foc suau durant unes 2 hores.
2. Preparar la pilota
- Barreja en un bol la carn picada, l’ou, l’all, el julivert, el pa ratllat, sal i pebre.
- Forma una pilota allargada i compacta.
- A mitja cocció del brou (després d’1 hora), afegeix-hi la pilota perquè es cogui dins l’olla.
3. Retirar les carns i verdures
- Un cop el brou estigui fet, cola’l i reserva les carns i verdures per separat: això serà la carn d’olla.
- Afegeix-hi la botifarra negra i escalfa-la uns minuts, sense que es trenqui.
4. Coure la sopa
- Amb el brou colat al foc, afegeix els galets.
- Cou segons el temps indicat (normalment uns 12–15 minuts).








