22 C
Sant Gervasi
| Dimecres 23 de setembre de 2020 |

Receptes amb moniatos

Cuina de mercat

Blai Pérez

Moniatos farcits

Ingredients:

4 moniatos mitjans (o patates)
2 porros
½ pebrot vermell
2 ous batuts
Formatge rallat (emmental o cheddar)
50 g encenalls pernil ibèric
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre
Romaní o orenga

Elaboració:

Trieu moniatos de forma arrodonida i mida semblant. Primerament renteu-los bé, emboliqueu-los amb paper d’alumini i poseu-los a coure al forn a 160° durant 1 h 15 min. Mentrestant tallaeu els porros i el pebrot ben fins, sofregiu-ho a foc lent i reserveu-ho.

Publicitat

Un cop cuits els moniatos deixeu-los refredar per poder manipular-los, obriu-los per la meitat i buideu-ne la polpa que es reserva.

Disposeu els moniatos en una safata de forn i salpebreu-los amb les espècies al gust. Barrejeu el sofregit, la polpa, el pernil, una mica de formatge i els ous batuts, i ompliu els moniatos, polvoritzeu-los una mica de formatge i gratineu-los. I ja estaran llestos per degustar!

Xampinyons farcits de moniato

Ingredients:

12 xampinyons gegants
2 moniatos
3 dents d’all escalivats
50 g de parmesà en pols
50/75 g de pernil iberic
Sal i pebre

Elaboració:
Coueu els moniatos en aigua, mentrestant rentau i buideu els xampinyons, torreu el pernil en una planxa. Preescalfeu el forn a 180°. Peleu els moniatos i poseu-los en un bol juntament amb els alls, un raig d’oli d’oliva, el pernil tallat ben fi, el formatge, salpebreu i barrejeu-ho tot molt bé, seguidament ompliu els xampinyons i coueu’los al forn durant uns 15 minuts. I ja estaran llestos.

“Truchas canarias”

Postre típic de Canàries per Nadal

Ingredients:

½ kg de farina
1 kg de moniato
¾ kg de sucre
100 g d’ametlla pelada
Ratlladura d’una llimona
3 cullerades de margarina per a milfulles
Oli d’oliva verge extra
Canyella en pols
Sal

Elaboració:

Fereu la massa barrejant la farina, l’aigua (opcional una copeta d’anís), la margarina, una tassa petita d’oli i una mica de sal. Fins a aconseguir una massa uniforme i sense grumolls, i deixeu-la reposar 30 min.

Coueu els moniatos en aigua i sal, un cop cuits, peleu-los i aixefeu-los i tot seguit barrejeu-los amb l’ametlla picada, el sucre, la ratlladura de llimona i la canyella.

Estireu la massa i feu cercles d’uns 10 cm de diàmetre, poseu una mica del farcit i tanqueu-ho com la típica cresta de tonyina. Fregiu-les en oli ben calent, escorreu-les, i un cop refredades es polvoritzar amb sucre glacé.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.