Diumenge 03, desembre 2023
7 C
Sant Gervasi
7 C
Sarrià
Publicitat

Veïns reclamen al Consell de Barri la pacificació de Ballester i obres a Balmes

La presentació del Pla Especial urbanístic de la clínica Sant Josep també ha generat inquietuds entre els veïns

Publicat el 18.3.2019 17:31

Societat

Sergi Alemany

El Consell de Barri del Putxet i el Farró celebrat aquest mes de març ha viscut una vegada més les reivindicaions veïnals per la pacificació del carrer Ballester i les obres del carrer Balmes. També hi ha hagut queixes sobre “pisos turístics” i una petició de crear una superilla.

Publicitat

Per al Govern de Barcelona en Comú la sessió ha servit per presentar el projecte de les Escoles de Salut de Gent Gran, els Equips de la Policia de Barri (EPD) i el Pla especial urbanístic de la futura clínica Sant Josep, de titularitat privada.

Publicitat

Precisament, la presentació de l’estat del projecte de la clínica Sant Josep ha estat el punt que ha generat més inquietuds entre els veïns, que demanen a l’Ajuntament i la Generalitat que negociïn per aconseguir que una part de les places siguin concertades, i també que es tingui en compte el veïnat mentre durin les obres i hagin de circular màquines i camions de gran tonatge pel Putxet.

La pacificació del carrer Ballester

Veïns que s’han acostat fins al darrer Consell de Barri del Putxet i el Farró han fet alçar la seva veu per última vegada en aquest òrgan, abans no finalitzi el mandat de l’actual consistori. És el cas del Francesc Dalmau que s’ha referit a les demandes de la Plataforma Pacifiquem Ballester recollides per El Jardí, argumentant que hi ha una circulació de trànsit molt gran i que a més a la cantonada d’aquest carrer amb el carrer Homer es produeixen molts accidents.

La resposta del conseller de BComú, Joan Manel del Llano, ha estat que la fase 2 dels estudis sobre simulacions en el trànsit al carrer Ballester i rodalies ha finalitzat i que ara “cal fer una reunió tècnico-política per fer un anàlisi” i a continuació “convocar una reunió amb els afectats”, molt probablement el 4 d’abril.

Un cas de sorolls i mal comportament

El mateix veí, Francesc Dalmau, ha exposat un cas de sorolls i mal comportament que pateix ell particularment i també la resta de veïns de la seva comunitat, des de l’any 2014. Dalmau critica que després de 4 anys amb judicis des de l’Ajuntament “només” se’ls ofereix una mediació amb la propietat del pis problemàtic, un habitatge que fins ara tenia la llicència de pis turístic però que precisament per evitar les queixes dels veïns ara opera amb un llicència normal de lloguer. El pis en qüestió va arribar a ser precintat per ordre de l”Ajuntament però ara amb el canvi de llicència podrà tornar a fer negoci amb lloguers de com a mínim un mes, tal com marca la llei. El malestar pels veïns durant aquests anys arribava sobretot de cara a l’estiu, pels sorolls i l’apropiació de les zones comunes per part, sovint, de llogaters d’un perfil jove.

La resposta a aquest cas concret per part de l’intendent dels Mossos d’Esquadra, Domènech Escarré, és que l’unic que es pot fer ara és “vigilar que es compleixi la normativa dels mínims de contracte i si amb el bon temps continuen les festes a la zona comunitària rebre l’avís i activar una patrulla.” Per la seva banda, Del Llano ha apuntat que el Govern “es solidaritza i entén el problema, esperant que la convivència acabi arribant” però hi afegia que “feta la llei, feta la trampa.”

La remodelació del carrer Balmes

El veí Valls Modell ha demanat en aquest Consell de Barri si les obres al carrer Balmes entre la plaça Molina i la ronda General Mitre, es posaran en marxa abans d’acabar el mandat. La resposta del Govern per part de Del Llano ha estat “ens hauria agradat però en quedem amb la mesura prou satisfactòria de baixar les motos de les voreres.”

L’argumentació del Govern és que “no era possible combinar obres a Balmes i Príncep d’Astúries” i que ara cal esperar “un temps prudencial” un cop finalitzin les obres del l’avinguda Príncep d’Astúries (molt aviat Riera de Cassoles) a fi d’observar la disposició final -carrils i sentits- que haurà de tenir el projecte de reforma d’aquest tram del carrer Balmes. En aquest sentit, el Govern deriva el projecte al proper Pla d’Actuació del Districte, que caldrà aprovar ja amb el nou mandat de l’Ajuntament, un cop passades les eleccions del 26 de maig.

Petició de superilla

El veí Angel Biescas ha demanat a l’Ajuntament si tenia previsió d’incloure una superilla al barri. Com a resposta, el conseller Del Llano ha explicat que no hi ha cap pla previst de superilla al Putxet però que en l’elaboració del Pla de Districte, de cara al proper mandat, els veïns podrien fer arribar si ho volen la proposta i en cas que s’aprovés la mesura s’elevaria a línia de treball del govern. L’altra alternativa seria que els partits polítics incorporessin una projecte de superilla al Putxet dins dels seus programes electorals.
Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.