Dimarts 10, setembre 2024
20.6 C
Sant Gervasi
20.5 C
Sarrià
Publicitat

El més llegit a El Jardí aquest 2020

Un bar tancat per vendre drogues a menors, el doctor Bonaventura Clotet, molèsties per pisos turístics i l'aturada del tren del parc de l'Oreneta han estat els temes que més interès han provocat

Publicat el 27.12.2020 17:41

Opinió

Carme Rocamora

Publicitat

Aquest 2020 ha estat un any molt complicat per a tothom, però sobretot molt estrany. Abordar aquesta estranyesa i nova normalitat ha estat una tasca que hem hagut de fer tots. Malgrat el confinament, El Jardí va seguir publicant la seva versió en paper —més reduïda— i sobretot va saber trobar la manera de crear nous continguts que servissin per amenitzar les hores confinades. Durant aquells mesos moltes persones se’ns van acostar i van oferir de manera altruista opinions i articles que vam anar publicant.

Publicitat

També vam saber arribar a històries meravelloses que s’havien creat als barris i vam intentar explicar-les tan bé com vam saber. Entre tots i totes, el periodisme local i de proximitat va prendre més sentit que mai i ens va acompanyar al dia a dia.

Prova d’això és que tanquem el 2020 amb un increment d’un 120 % de visites al web respecte del 2019. Si ho comparem amb el primer any de vida d’El Jardí, el 2015, l’increment és d’un 1.051,63 %. Sobre aquestes xifres només us podem dir una cosa: GRÀCIES per llegir-nos. A pocs dies d’acabar l’any, recollim en aquest resum els articles que més lectures han tingut aquest any.

1. Denunciat el responsable d’un bar de Sarrià on se servia alcohol a menors i es traficava amb drogues, per Carme Rocamora

Quan vam tenir constància de la notícia, ràpidament ens vam traslladar fins al lloc dels fets. La Torreta de Sarrià havia tancat les portes de dalt a baix i molts pares es van preocupar pels fets. Pocs dies després, l’establiment va tornar a obrir.

Denunciat el responsable d’un bar de Sarrià on se servia alcohol a menors i es traficava amb drogues

2. Entrevista al doctor Bonaventura Clotet, per Sergi Alemany i fotografies d’Elena Bulet

Parlem amb el veí de Vallvidrera i director de l’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa) i cap del servei de malalties infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol sobre la pandèmia i el barri.

Bonaventura Clotet: “Hi ha hagut por que Catalunya desconfinés millor que l’Estat”

3. “És com no viure”, el malson de veïns de Galvany per culpa de pisos turístics a l’estiuper Carme Rocamora

Durant l’estiu uns veïns dels carrers Ravella, Prats de Molló, Modolell, Camp i Vallmajor ens van explicar el seu patiment per pisos turístics. L’empresa dels pisos ens va amenaçar per explicar la situació. L’Ajuntament hi va prendre partit.

“És com no viure”, el malson de veïns de Galvany per culpa de pisos turístics a l’estiu

4. Un veí de Collserola critica que li han aixecat acta per tenir cabres i gallines, per Sergi Alemany i fotografies d’Elena Bulet

Mai abans havia anat ningú a molestar a en Damià Gibernet, veí del Parc Natural de Collserola i agroyoutuber.

Un veí de Collserola critica que li han aixecat acta per tenir cabres i gallines

 

5. Aturada indefinida del tren del parc de l’Oreneta, per Sergi Alemany

Aturada indefinida del tren del parc de l’Oreneta

Els veïns de Sarrià – Sant Gervasi, així com els visitants habituals durant els últims 40 anys del parc del Castell de l’Oreneta, s’han quedat des del mes d’octubre sense l’atracció històrica dels trens de vapor i elèctrics.

6. El balcó de la Montse i l’Alex, el punt de trobada del confinament a Major de Sarriàper Carme Rocamora i fotografies d’Elena Bulet

El confinament va ser una mica menys pesat gràcies a la iniciativa de la Montse i l’Alex. Van aconseguir que tot un carrer esperés l’hora de fer exercici observant-ne el balcó. Arran d’aquesta activitat, el veïnat es va conèixer més que mai i, fins i tot, mitjançant un grup de WhatsApp, segueixen parlant i programant algunes activitats junts.

El balcó de la Montse i l’Alex, el punt de trobada del confinament a Major de Sarrià

 

7. Roser Oller de Capell, per M. Antònia Font Fernández

L’any 2016 entrevistàvem l’activista Roser Oller de Capell. Aquest març ens va deixar amb una empremta enorme. Va ser una de les fundadores de CDC i de l’Escola Nabí, i mai es va oblidar del seu barri, on va fer activisme mitjançant l’Associació de Veïns.

Roser Oller de Capell, activista de barri

8. Sí, Sarrià surt a fer la compra, per Carme Rocamora

Em passa poc, que em surti l’opinió. Però un dia van agafar de manera oportunista el meu estimat barri de Sarrià per criticar-lo per sortir al carrer en plena pandèmia. Calia tenir en compte molts aspectes —la morfologia dels carrers, per exemple— i això és el que vaig intentar recollir en aquest article.

Sí, Sarrià surt a fer la compra

 

9. Enderroquen la Casa Jover, l’últim edifici històric de la plaça d’Adrià, per Sergi Alemany (tema inicial de Jesús Mestre)

La mobilització veïnal explicada per El Jardí en contra de l’enderrocament de la Casa Jover, l’únic edifici històric que permetia fer-se una idea del que havia estat la plaça d’Adrià, situada al barri de Galvany, durant la primera meitat del segle XX, no va ser suficient per evitar que l’edifici anés a terra.

Enderroquen la Casa Jover, l’últim edifici històric de la plaça d’Adrià

10. Un pacient de covid-19: “He rebut un regal enorme. Molt afecte i riure a cada petita oportunitat”per Eduard Reig

Un veí de Sarrià que ha estat 22 dies en coma per coronavirus a l’UCI de l’Hospital Cima relata la seva lluita contra la malaltia.

Un pacient de covid-19: “He rebut un regal enorme. Molt afecte i riure a cada petita oportunitat”

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.