21.7 C
Sant Gervasi
| Dijous 07 de juliol de 2022 |
Publicitat

L’esport i l’epilèpsia en nens

Fer activitat física pot millorar la seva qualitat de vida però cal informar de la malaltia als entrenadors

Publicitat

Infants

Amic

L’epilèpsia és una malaltia cerebral freqüent en els nens. Fer activitat física pot millorar la seva qualitat de vida i els aporta molts beneficis: millora la salut física i mental i la integració social, disminuint els prejudicis de la malaltia. Encara que si bé l’epilèpsia permet fer tota classe d’esports sempre és millor fer una avaluació prèvia i consultar al pediatre per a evitar riscos.

La majoria dels esports són segurs per a nens amb epilèpsia, podent realitzar qualsevol esport que els hi agradi, inclosos els esports de contacte com el futbol o el bàsquet. Sempre, això sí, cal informar de la malaltia als entrenadors o a l’organització.

Publicitat

Tant els esports aquàtics i la natació com aquells en els quals existeixi altura, com ara gimnàstica, escalada en roca o hípica, millor sempre que es faci sota supervisió. No obstant això, no es recomanen els esports com l’ala delta o paracaigudisme, el busseig o l’escalada lliure. Presenten un risc de lesions greus si es presentés un episodi epilèptic.

Abans de realitzar qualsevol exercici físic, es recomana que el nen estigui ben hidratat i que hagi menjat almenys dues hores abans de realitzar-ho, que no presenti febre i que eviti prendre begudes amb cafeïna, perquè poden facilitar l’aparició de crisi.

Publicitat

Si el teu fill acaba de presentar una crisi i aquesta ha estat amb pèrdua del coneixement, el més aconsellable és esperar dos o tres mesos per tornar a realitzar exercici. El mateix, si ha necessitat canvis de medicació quan les crisis estan mal controlades.

En nens on les crisis no suposen pèrdua de coneixement, les crisis ocorren durant el somni o que fa més de 6 mesos sense presentar crisis de qualsevol mena, no necessiten modificar el seu estil de vida ni evitar la realització d’esport.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.