10.2 C
Sant Gervasi
| Dijous 03 de desembre de 2020 |

Plats de Quaresma

cuina de mercat

Blai Pérez

CIGRONS DE QUARESMA

Ingredients:

1 kg de cigrons
2 ous
½ kg d’espinacs frescos
Sal
Alls
Oli d’oliva verge extra
Julivert
Avellanes per fer picada

Elaboració:

Poseu els cigrons en remull entre 10 i 12 hores, coeu-los i un cop cuits reserveu-los dins la mateixa olla.

Coeu els espinacs i els ous, un cop cuits reserveu els espinacs i peleu i talleu a trossets els ous durs.

Tot seguit feu una picada amb alls, julivert, sal i avellanes, mentre s’escorren els cigrons, però guardeu el suc en un got.

Per acabar el plat, posareu tots els ingredients en una cassola perquè faci una mica de xup-xup uns 2 o 3 minuts, rectifiqueu de sal i ja estarà llest per servir.

EMPANADES D’ESPINACS

Empanada d'espinacs
Empanada d’espinacs

Ingredients:

Per fer la massa:
4 tasses de farina de força
1 tassa d’oli oliva extra verge
1 tassa de llet freda

Farciment:
1 ceba tallada a dauets
1 all
1 culleradeta de xili (ají) groc
500 g d’espinacs
1 pebrot vermell
2 ous durs
100 g d’olives d’Aragó
1 rajolí de vinagre blanc
Sal al gust
1 ou batut per pintar les empanades

Elaboració:

En un vol gran incorporeu la farina, fer un forat al centre i hi aboqueu la llet i l’oli, barregeu fins a obtenir una massa compacta. Cobriu la massa amb paper de plàstic transparent i un drap de cuina, reserveu a la nevera 2 hores aproximadament.

En una paella, poseu-hi un raig d’oli d’oliva i daureu la ceba, afegiu-hi els alls i el xili groc, barregeu, incorporeu-hi els espinacs i un rajolí de vinagre blanc, afegiu sal al gust, coeu tot a foc alt 5 min i després disminuïu a foc mig, afegiu-hi el pebrot vermell, els ous durs i les olives. Reserveu.

Estireu la massa amb l’ajuda d’un corró, utilitzeu un tallant rodó o un plat circular i aneu tallant cercles, aboqueu el farciment en la massa, tanqueu les vores i amb l’ajuda d’una forquilla marqueu els contorns.

Col·loqueu les empanades en una font i pinteu amb l’ou batut; poseu al forn a 180° durant aproximadament 20 minuts, fins que estiguin daurades.

Font: www.facebook.com/TOT-DOLCE-BCN

PASTÍS VEGÀ DE PASTANAGA

Ingredients:

Pastis vegà de pastanaga.
Pastis vegà de pastanaga.

Secs:
300 g de civada mòlta
220 g de sucre de canya o mel d’atzavara
1 tassa de nous trossejades
1 tassa de nabius deshidratats
6 pastanagues ratllades
Canyella en pols
Pols per fornejar o bicarbonat de sodi
Sal

Líquids:
1 tassa de llet vegetal
120 ml d’oli de coco
60 ml de substitut d’ou
1 culleradeta de vainilla

Elaboració:

Barregeu tots els ingredients secs amb moviments envoltants, afegiu la canyella en pols, la pols per fornejar o bicarbonat i seguiu barrejant; afegiu una mica de sal i incorporeu la pastanaga ratllada.

Incorporeu la llet vegetal, l’oli de coco prèviament fos, barregeu. Afegiu el substitut d’ou* i la vainilla.

Cobriu el motlle amb oli de coco i farina.

Buideu el contingut i porteu al forn preescalfat a 180° una hora. Deixeu refredar i traieu-ho del motllo.

Deixeu bullir a foc mitjà de 12 a 20 minuts sense deixar de moure. Al cap de 10 minuts es comença a formar una escuma i a espessir-se, això indica que va a formar la consistència desitjada. Retireu del foc als 20 minuts.

Substitut d’ou:
40 g de llavors de xai
750 ml d’aigua natural

Font: www.facebook.com/TOT-DOLCE-BCN

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.