Publicitat

Receptes amb moniatos

spot_img

Publicat el 10.1.2017 13:30

Cuina de mercat

Blai Pérez

Moniatos farcits

Ingredients:

4 moniatos mitjans (o patates)
2 porros
½ pebrot vermell
2 ous batuts
Formatge rallat (emmental o cheddar)
50 g encenalls pernil ibèric
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre
Romaní o orenga

Publicitat

Elaboració:

Trieu moniatos de forma arrodonida i mida semblant. Primerament renteu-los bé, emboliqueu-los amb paper d’alumini i poseu-los a coure al forn a 160° durant 1 h 15 min. Mentrestant tallaeu els porros i el pebrot ben fins, sofregiu-ho a foc lent i reserveu-ho.

Publicitat

Un cop cuits els moniatos deixeu-los refredar per poder manipular-los, obriu-los per la meitat i buideu-ne la polpa que es reserva.

Disposeu els moniatos en una safata de forn i salpebreu-los amb les espècies al gust. Barrejeu el sofregit, la polpa, el pernil, una mica de formatge i els ous batuts, i ompliu els moniatos, polvoritzeu-los una mica de formatge i gratineu-los. I ja estaran llestos per degustar!

Xampinyons farcits de moniato

Ingredients:

12 xampinyons gegants
2 moniatos
3 dents d’all escalivats
50 g de parmesà en pols
50/75 g de pernil iberic
Sal i pebre

Elaboració:
Coueu els moniatos en aigua, mentrestant rentau i buideu els xampinyons, torreu el pernil en una planxa. Preescalfeu el forn a 180°. Peleu els moniatos i poseu-los en un bol juntament amb els alls, un raig d’oli d’oliva, el pernil tallat ben fi, el formatge, salpebreu i barrejeu-ho tot molt bé, seguidament ompliu els xampinyons i coueu’los al forn durant uns 15 minuts. I ja estaran llestos.

“Truchas canarias”

Postre típic de Canàries per Nadal

Ingredients:

½ kg de farina
1 kg de moniato
¾ kg de sucre
100 g d’ametlla pelada
Ratlladura d’una llimona
3 cullerades de margarina per a milfulles
Oli d’oliva verge extra
Canyella en pols
Sal

Elaboració:

Fereu la massa barrejant la farina, l’aigua (opcional una copeta d’anís), la margarina, una tassa petita d’oli i una mica de sal. Fins a aconseguir una massa uniforme i sense grumolls, i deixeu-la reposar 30 min.

Coueu els moniatos en aigua i sal, un cop cuits, peleu-los i aixefeu-los i tot seguit barrejeu-los amb l’ametlla picada, el sucre, la ratlladura de llimona i la canyella.

Estireu la massa i feu cercles d’uns 10 cm de diàmetre, poseu una mica del farcit i tanqueu-ho com la típica cresta de tonyina. Fregiu-les en oli ben calent, escorreu-les, i un cop refredades es polvoritzar amb sucre glacé.

Notícies relacionades

Pere Monje: “L’alta gastronomia s’ha democratitzat, és bonic”

Entrevista amb el director del Via Veneto, al carrer Ganduxer, un dels pocs restaurants al món que fa més anys que conserva una Estrella Michelin

La Casa Orlandai organitza un taller de cuina que s’emetrà en directe pel seu 14è aniversari

El cuiner del Cafè Orlandai Víctor Galceran farà tres receptes en una hora que se seguiran en directe

Un receptari de cuina inclusiu per aquestes festes

El receptari "Posa't el davantal", recull 28 receptes vinculades al pas del temps, les estacions, les festes i les tradicions catalanes, seguint el calendari escolar.

La paella d’El Jardí a la Mostra de Comerç

Societat El Jardí El dissabte 1 de juny, El Jardí farà una paella dins el marc de la Mostra de Comerç de Sant Gervasi. Ens podreu...
spot_img

El Museu d’Autòmats del Tibidabo obrirà gratis el primer diumenge de cada mes

A partir del 4 de maig, es pot accedir sense reserva prèvia ni haver de passar per les taquilles

L’oreneta de ribera, l’ocell migrador que s’instal·la als vessants del riu a l’estiu

A causa de la dificultat per ubicar els seus nius, es construeixen colònies artificials de formigó

Sarrià-Sant Gervasi, el segon districte amb menys avortaments en joves registrats el 2023

Paral·lelament, Barcelona assoleix la taxa més elevada des de l'any 2016, segons l'ASPB

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí